Керченські рибалки загрожують бунтами: видобуток риби скоротився на 90%

Четвер, 27 листопада 2014, 19:13

Обсяги вилову хамси, за словами директора риболовецького господарства "Біла Русь" Олександра Горбачевського, впали на 90% порівняно з минулим роком.

Уловами рибалки один перед одним вже не хваляться: ловлять "по краплі", тому що збувати рибу нікуди, пише "Крим.Реалії".

"У нас з трьох суден працює тільки одне. Привозить всього п'ять-сім тонн, а раніше було 25-30, і то, щоб вона не давилася і мала товарний вигляд", - розповіли рибопромисловці.

Завоювати російський ринок кримчанам поки не вдається. Росіяни не знають керченської хамси, та й знайомитися з нею не поспішають. Щоб збути продукцію, рибалкам доводиться віддавати її за копійки.

Реклама:

Московським оптовикам компанії погоджуються здавати хамсу за дев'ять рублів за кілограм. Але і за такі сміховинні гроші Москва її не бере. Представники рибовидобувних компаній вже більше тижня перебувають в російській столиці, шукаючи покупців, пише видання.

Як розповів директор риболовецького господарства "Біла Русь" Олександр Горбачевський, тільки його підприємство відправило до Москви дві машини з рибою.

"Чотири доби я не міг відправити поромом машини з хамсою. Решта досі не можуть відправити", - розповів Горбачевський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!