"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна націоналізувала трубопровід "дочки" російської "Транснафти"

Середа, 26 листопада 2014, 15:57

Прокуратура Рівненської області відстояла у суді право держави на власність частини нафтопродуктопроводів "Самара-Західний напрямок" і "Грозний-Армавір-Трудова".

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається, прокурорською перевіркою встановлено, що частини нафтопродуктопроводів загальною довжиною 1433 км, які проходять по території України, було незаконно оформлено на дочірнє підприємство "Прикарпатзахідтранс" російської акціонерної компанії "Транснафтопродукт".

"За позовом Генеральної прокуратури суд першої інстанції своїм рішенням витребував вказані об’єкти з володіння вказаного підприємства та передав Фонду державного майна. Однак, Рівненський апеляційний господарський суд за апеляцією відповідача скасував зазначене рішення та припинив провадження у справі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У звʼязку з цим прокуратура Рівненщини внесла касаційну скаргу, яку Вищим господарським судом України задоволено, а справу передано для повторного розгляду судом апеляційної інстанції.

"В подальшому, завдяки доводам та принциповій позиції прокурорів, Рівненським апеляційним господарським судом 25 листопада цього року підтверджено законність рішення суду першої інстанції про задоволення позову Генеральної прокуратури та визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів за державою", - повідомляє прес-служба.

Компанія "Транснафтопродукт" є оператором магістральних нафтопроводів Росії. У 2007 році президент РФ Володимир Путін підписав указ про приєднання "Транснафтопродукт" до державної компанії "Транснефть".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: