"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Надра України" хоче відсудити у компанії Ставицького свою частку в газовому родовищі

Середа, 26 листопада 2014, 15:26

НАК "Надра України" намагається через суд повернути свою частку в Сахалінському газовому родовищі, яка у 2012 році була неправомірно відчужена на користь компанії "Голден Деррік".

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив голова правління "Надра України" Ярослав Климович.

За його словами, родовище є одним із найбільших в Україні й належало компанії до 2009 року.

При цьому на території родовища залишилися свердловини, які бурила компанія, але вони потребували ремонту.

Реклама:

Климович повідомив, що пізніше була організована спільна діяльність, в яку "Надра України" внесли свої свердловини, інвестори витратили близько 100 млн гривень на їх ремонт, нове будівництво і комунікації, а ліцензіат надав спеціальний дозвіл.

Три компанії скооперувалися й почали видобувати газ, отримуючи дохід від реалізації пропорційно кожному вкладу компаній.

"У 2012 році компанія "Голден Деррік" почала відчужувати частку "Надра України" в родовищі, яку оцінили в копійки й уклали договір купівлі-продажу, не сплативши навіть усієї суми... Ми вважаємо, що частка була відчужена неправомірно, і судимося з цього приводу", - сказав Климович, зазначивши, що держкомпанія отримувала мільйони гривень дивідендів, маючи частку в родовищі.

За його словами, якщо вдасться виграти суд, то "Голден Деррік" буде змушена виплатити компанії "Надра України" 100 млн гривень за період, протягом якого держкомпанія не мала частки в Сахалінському родовищі.

При цьому Климович наголосив, що виступає за те, щоб згадані судові процеси проходили під контролем громадськості та ЗМІ.

"Ми ні в якому разі не хочемо якогось тиску на суд, але хочемо, щоб він був чесним і справедливим. Правда на нашій стороні, й ми налаштовані рішуче. Будемо йти до кінця!" - резюмував голова "Надра України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: