"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна опустилася на 73 місце в світі за розвитком IT-технологій

Середа, 26 листопада 2014, 13:33

Україна опустилася на п'ять позицій у рейтингу з розвитку інформаційно-телекомунікаційних технологій, складеному міжнародним союзом електрозв'язку.

Про це пише AIN.UA.

Перші 10 місць у рейтингу належать Данії, Кореї, Швеції, Ісландії, Великобританії, Норвегії, Нідерландам, Фінляндії, Китаю та Люксембургу.

У попередньому рейтингу Україна займала 68 місце, але тоді в рейтингу брало участь тільки 157 країн.

Реклама:

Цього року їх стало 166 і, очевидно, з появою нових учасників рейтингу, позиції України перерахували. На жаль, наша країна значно поступається з розвитку технологій країнам СНД: Білорусь зайняла тридцять восьмого місце, Росія сорок друге, а Казахстан - 53-е.

Рейтинг складений за показником ICT Development Index, який відображає стан фіксованого, мобільного зв'язку, доступу в інтернет, рівень комп'ютерної грамотності населення і т.д.

 

Індекс прорахований за результатами 2013 року і в України становив 5,15 пункту.

Для порівняння, у лідера рейтингу Данії він досягає 8,86, а у Центральноафриканської республіки, яка замикає список - 0,99.

В цілому ж, за оцінками експертів, в 2014 році в світі налічується більше 3 млрд інтернет користувачів, при цьому найгірше проникнення інтернету в розвиваючих країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!