Чотири залізниці розмістили облігації на мільярд гривень

Середа, 26 листопада 2014, 11:35

Державні Південна, Південно-Західна, Львівська та Одеська залізниці 24 листопада розмістили на фондовому майданчику ПФТС облігації загальною номінальною вартістю 1 млрд гривень.

Про це повідомляється на веб-сайті біржі, пише "Інтерфакс-Україна".

За даними ПФТС, всі цінні папери були розміщені вище номіналу - за ціною 1128,07 грн за штуку, в результаті чого Південній та Південно-Західній залізниці вдалося залучити по 341,124 млн грн, Львівської та Одеської - по 227,416 млн гривень.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" у вересні поточного року оголосила про намір випустити облігації загальною номінальною вартістю близько 4 млрд грн.

Реклама:

Цінні папери будуть випущені двома траншами: перший - гривневі на 2 млрд грн, другий - на 175 млн доларів з хеджуванням валютних ризиків.

Термін обігу всіх облігацій - до 2017 року. За гривневими облігаціями також передбачена півторарічна оферта.

У рамках зазначеної емісії Південна, Південно-Західна, Львівська, Одеська та Придніпровська залізниці в кінці вересня поточного року оголосили про випуск облігацій на суму 890 млн грн, 650 млн грн, 680 млн грн, 810 млн грн і 1,24 млрд грн відповідно 

Деталі розміщення та інші умови випуску цінних паперів підприємства не уточнили.

Разом з тим вказали, що залучені кошти будуть спрямовані на капітальні інвестиції та поповнення обігових коштів (у тому числі для рефінансування заборгованості).

Раніше, на початку поточного року, Донецька, Львівська, Одеська, Придніпровська, Південно-Західна та Південна залізниці оголосили про намір розмістити дворічні облігації загальною номінальною вартістю 2 млрд грн.

Всі цінні папери забезпечені взаємним поручительством емітентів.

Процентна ставка за всіма цінними паперами на весь термін їх обігу встановлена на рівні 18% річних. Нарахування та виплата відсоткового доходу здійснюються щоквартально.

Крім процентного доходу, за облігаціями передбачена щорічна виплата додаткової купона HEDGE, який виплачується в разі знецінення української національної валюти по відношенню до курсового рівню на дату розміщення облігації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: