"ArcelorMittal Кривий Ріг" купуватиме газ у "Нафтогазу"

Середа, 26 листопада 2014, 11:26

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг", як "законослухняне" підприємство, виконає постанову Кабінету міністрів і перейде на закупівлю природного газу у НАК "Нафтогаз".

Про це повідомив в.о. генерального директора Парамжіт Калон, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що в поточному році підприємство закуповувало газ в українського приватного постачальника.

"Але до цього ми закуповували весь газ у  Нафтогазу", не думаю, що будуть проблеми", - сказав Калон.

Реклама:

Разом з тим керівник підприємства підкреслив, що інвестиційні проекти з реконструкції доменної печі №9 та інших виробництв спрямовані на значне скорочення споживання природного газу.

"Зараз ми споживаємо 2,2-2,3 млн куб. м на добу, споживання за місяцю доходить до 70 млн.м.куб. Нескладно зробити розрахунки, наскільки сильно ми залежимо від цього виду палива. Тому ми вирішили провести таку інвестицію з цього виду палива і поліпшити роботу доменних печей", - пояснив Калон.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - один з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Нагадаємо, Кабмін постановою №596 від 7 листопада зобов'язав великих споживачів газу з 11 листопада 2014 року по 28 лютого 2015-го закуповувати його тільки у "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: