"ЮТейр" остаточно відмовляється від внутрішніх авіарейсів в Україні

Вівторок, 25 листопада 2014, 18:02

Компанія "ЮТейр-Україна" вирішила відмовитися від внутрішніх рейсів в Україні і повертає частину літаків у Францію.  

Про це на прес-конференції в Києві заявив генеральний директор "ЮТейр-Україна" Анатолій Бенц.

"ЮТейр-Україна" минулого року інвестувала в український авіаційний ринок п'ять нових літаків ATR, які безпосередньо були отримані з авіазаводу в Тулузі. Починаючи з 1 грудня ми плануємо їх повертати назад в Тулузу. На жаль, компанія "ЮТейр-Україна" скасовує свої внутрішні рейси", - зазначив він.

За його словами, український внутрішній ринок не готовий оплачувати такі рейси.

Реклама:

"Літаки дуже дорогі. Ціна на пальне вище будь-яких європейських цін. Послуги аеропортів – дорогі, "Украерорух" виставляє ціни, які дорівнюють європейським, як на внутрішніх перевезеннях, так і для європейських перевезень. Зараз неможливо експлуатувати ці літаки", - каже ген директор авіакомпанії.

Бенц стверджує, що компанія намагалася до останнього моменту працювати в Донецьку і "там спостерігався якийсь рух внутрішнього пасажиропотоку".

"Всі інші регіони, які зараз називають як пріоритетні для розвитку, не мають пасажиропотоку", - вважає він.

"Уведення нових авіаційних правил, з якими ми на жаль, не можемо ще ознайомитися в офіційних виданнях, не дасть ні одній новій компанії зайти в Україну. Ні одна компанія не зможе за ними тут працювати", - впевнений голова авіакомпанії.

Загалом, як зазначив Бенц, компанія продовжує виконувати чартерні рейси.

"Ми з ринку не уходимо, продовжуємо працювати і в рамках нашої оптимізації ми і скорочуємо внутрішні авіаперевезення. Змусити зараз авіакомпанію в цей час літати всередині України, коли і так платоспроможність населення занизька. Як ви думаєте, вона у найближчі 1-2 роки з'явиться чи ні?", - додав він.

Раніше повідомлялося, що з 20 червня авіаперевізник "ЮТейр-Україна" виконуватиме тільки чартерні рейси та рейси за код-шерінговими угодами за маршрутом Київ/Львів-Москва.

Як відомо, маршрутна мережа польотів "ЮТейр-Україна" раніше включала внутрішні рейси з Києва в Донецьк, Львів, Одесу, Луганськ та Харків, міжнародні рейси в Москву, Санкт-Петербург, Баку і Єреван.

"ЮТейр-Україна" є "дочкою" російського перевізника "ЮТейр".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!