Російський рубль продовжує падати

Вівторок, 25 листопада 2014, 15:14

Рубль до полудня вівторка розгубив всі досягнення початку дня і пішов у мінус, не звертаючи уваги на важливу для експортерів сплату податку на видобуток корисних копалин.

Про це повідомляє Reuters.

Серед причин трейдери назвали відносно великий попит на валюту, який в умовах низької ринкової ліквідності змінив баланс сил.

Долар на 12.00 МСК оцінювався на Московській біржі в 45,29 рубля, що на дві третини відсотка вище попереднього закриття. Обсяг біржових угод перевищив 1,8 мільярда доларів.

Реклама:

Євро на цей часу набрав стільки ж і оцінювався в 56,33 рубля.

На початку ж дня валюта сформувала сесійні мінімуми на 44,62 і 55,48 відповідно.

Бівалютний кошик до полудня зріс на 32 копійки і оцінювалася в 50,26 рубля.

"Причиною поточної динаміки міг стати великий валютний бід, який ударив по котируваннях навіть за наявності валютного офера. "Великий" - у застосуванні до поточних умов, оскільки зараз такі рухи може викликати, наприклад, і купівля всього 200 мільйонів доларів", - сказав Петро Неймишев із банку "Открытие".

На його думку, поточний торговельний діапазон сформований в межах 44,40-45,40 рубля за долар, а рубль може ще показати зростання, особливо якщо на засіданні ОПЕК будуть вжиті заходи для підтримки нафтових цін.

Однак напередодні великих грудневих виплат за зовнішніми позиками Неймишев передбачає тактику "buy on dips" - всі можливі продажі валюти будуть викуповуватися за більш-менш низьким курсом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!