"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Венесуела і Еквадор найбільше постраждають від дешевої нафти - Fitch

Вівторок, 25 листопада 2014, 13:19

Найбільші ризики від зниження цін на нафту накладаються на кредитні профілі країн, що мають дефіцит бюджету і заклали в бюджет високі ціни на нафту: Бахрейн, Ангола, Венесуела та Еквадор.

Про це йдеться в огляді міжнародного рейтингового агентства Fitch, пише Прайм.

Низькі ціни на нафту вплинуть на стан бюджету і платіжного балансу більшості країн, що в свою чергу вплине на їх суверенні кредитні показники.

При цьому найменш схильні до ризику зниження нафтових котирувань Кувейт, Абу-Дабі і Норвегія.

Реклама:

У цих країнах виробництво нафти на душу населення більше, тому їм потрібно направляти менше нафтової виручки на потреби населення, враховуючи закладені в бюджеті невисокі ціни на нафту.

Крім того, в цих країнах за останні роки були створені профіцити бюджету і платіжного балансу, що також знижує вплив дешевої нафти на кредитні ризики даної категорії країн.

У третю категорію Fitch виділяє країни, для яких дешева нафта створює ризики скорочення бюджетних профіцитів і профіцитів платіжного балансу аж до дефіциту бюджетів цих країн в 2015 році.

Збереження нафтових котирувань на низькому рівні в 2015 році може чинити тиск на рейтинги таких країн, до числа яких Fitch відносить Саудівську Аравію і Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: