Очільник МОЗ збрехав про приватний бізнес своєї родини - ЗМІ

Вівторок, 25 листопада 2014, 12:44

В.о. голови МОЗ Василь Лазоришинець заперечив, що його дружина має приватний бізнес у приміщеннях Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М. Амосова.

Про це йдеться у сюжеті телепрограми, пишуть "Наші гроші".

Тим часом журналісти виявили, що фірма дружини Лазоришенця не тільки розташована  на третьому поверсі державного закладу, а й забирає у закладу найбільш фінансово забезпечених клієнтів - іноземців.

Приватна "Клініка нових технологій" була заснована ще у 1997 році. Серед співзасновників: Тетяна Лазоришинець і Алла Книшова - дружина тодішнього і нинішнього директора інституту Амосова Генадія Книшова. Угоду про оренду приміщення на запит журналістів інститут не надав.

Реклама:

Нині Алла Книшова вийшла із складу співзасновників клініки, однак дружина в.о. міністра – залишилась.

"Основне призначення цієї клініки, щоб обслуговувати іноземців. Для того, щоб відокремити потоки наших громадян, які у свою чергу сплачують податки у бюджет і іноземців, які цього не роблять, щоб не було ніякої плутанини - створили цю клініку",- розповів програмі "Наші гроші" Юрій Сьомушкін, директор "Клініки нових технологій".

"Приватна клініка - не єдиний бізнес родини Лазоришинців, розміщений на території державного кардіоінституту. На території інституту ім..Амосова є три приватні аптеки, які також підконтрольні міністру і його бізнес-партнеру Геннадію Книшу. Це аптека "ЮМЕД", "Лікар" та "Аптека 58"", - йдеться у повідомленні.

Аптеку  "ЮМЕД" заснував центр "Дитя і сердце",  співзасновником цієї компанії донедавна був  Василь Лазоришинець. Нині частку в.о. міністра отримала Леся Василівна Шульга, у дівоцтві - Леся Лазоришинець.

Аптеку "Лікар" заснувала дружина директора інституту Алла Книшова. Нині співзасновником аптеки є Бригідер Андрій Вікторович. "Аптеку 58" заснувала дочка директора інституту Наталя Книшова.  Нині співзасновником аптеки є той самий Бригідер Андрій Вікторович.

Їдальня в інституті також "міністерська". Власник їдальні - та сама компанія  "ЮМЕД". Директорка їдальні - Валентина Мажуга - також записана керівником "ЮМЕДу" і ще одного бізнесу родини Лазоришинців - фірми "Ярослава", співзасновницею якої є дружина в.о. міністра  Тетяна Лазоришинець.

Нагадаємо, тиждень тому Арсеній Яценюк запропонував залишити Василя Лазоришинця на посаді очільника МОЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: