Іран заклав ціну на нафту в 80 доларів до бюджету-2015

Понеділок, 24 листопада 2014, 13:54

Іран при формуванні бюджету на наступний року виходить з ціни на нафту в 80 доларів за барель.

Про це заявив в інтерв'ю агентству ІРНА голова Комісії з планування та бюджету іранського меджлісу Голям Реза Таджгардун, пише Прайм.

За прогнозами депутата, падіння ціни на нафту буде продовжуватися. І повернення до колишньої ціни можливо, але не в найближчому майбутньому.

Різкий обвал цін на нафту на світових ринках змушує країни-експортери цього енергоносія формувати бюджети на наступний рік виходячи з ціни від 60 до 80 доларів за барель, підкреслив Таджгардун.

Реклама:

Парламентарій зазначив, що у випадку, якщо прогнози не підтвердяться, і ціна знову повернеться до рівня 100 доларів за барель, надлишки коштів, які утворюються в результаті отримання надприбутку, Іран розмістить у своєму Фонді національного розвитку.

У той же час, за його словами, Іран робить активні дипломатичні кроки з метою домовитися з країнами-партнерами по ОПЕК, а також іншими великими гравцями на ринку нафти скоротити видобуток і експорт сировини з тим, щоб зупинити подальше падіння ціни.

Як повідомило напередодні агентство Мехр, 26 листопада міністр нафти Ірану Биджан Намдара Зангене має намір провести у Відні, перед початком 166 зустрічі ОПЕК, двосторонні переговори з його колегою з Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, щоб спробувати заручитися згодою цього найбільшого експортера на скорочення виробництва нафти.

Раніше в листопаді він уже відвідав ОАЕ, Катар і Кувейт, де передав правителям цих країн особисте послання президента Роухані, в якому також містилася пропозиція про скорочення видобутку і експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: