Apple виплатить 450 мільйонів компенсації за змову з видавцями

Понеділок, 24 листопада 2014, 12:00

Суд Манхеттена зобов'язав американську корпорацію Apple виплатити 450 млн доларів у вигляді компенсації у справі про змову з видавцями з метою завищення цін на електронні книги.

Про це пише finance.ua з посиланням на Рейтер.

Згідно з рішенням суду, 400 млн доларів має бути виплачено 23 млн користувачів, постраждалих від незаконних дій компанії, ще 50 млн доларів адвокатам.

У липні 2013 року Федеральний суд США визнав Apple винною в порушенні антимонопольного законодавства. Суму виплачуваної компенсації маd визначити новий судовий розгляд.

Реклама:

Спочатку мова йшла про 840 млн доларів. Саме стільки вимагали від корпорації в груповому позові адвокати та генеральні прокурори з 33 штатів США.

У червні цього року Apple пішла на угоду, в якій погодилася виплатити 450 млн доларів компенсації.

Сума компенсації може змінитися. Ще в 2013 році юристи Apple подали апеляцію на рішення американського суду. У разі, якщо воно буде задоволене, компанії доведеться виплатити 50 млн доларів користувачам і 20 млн доларів - адвокатам.

Apple звинувачують у тому, що в 2009 році вона вступила в змову з п'ятьма найбільшими видавцями США - Hachette Book Group, HarperCollins Publishers, Penguin Group, Simon & Schuster і Macmillan.

Видавці, замішані в цій справі, за угодою з судом також зобов'язані виплатити 166 млн доларів компенсації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!