"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський про атаку на Одеський НПЗ: Завод треба закрити

Понеділок, 24 листопада 2014, 10:20

З моменту арешту нафтопродуктів на Одеському НПЗ із заводу таємно було вивезено паливо в інтересах бізнесмена - "фінансиста Сім'ї" Сергія Курченка, який зараз перебуває у Москві.

Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА, олігарх Ігор Коломойський, пише Дождь.

Як заявив Коломойський, блокування Одеського нафтопереробного заводу здійснено за рішенням суду представниками української прокуратури для запобігання таємного вивозу нафтопродуктів, що знаходяться під арештом.

За його словами, правоохоронні органи повинні запобігти вивезенню нафтопродуктів, так як змушені відповідати за збереження майна, арештованого в забезпечення рішення суду.

Реклама:

"Досі вивезення продукції Одеського НПЗ перешкоджало керівництво, посилаючись на поломку обладнання для перекачки, однак тепер силовики вирішили взяти ситуацію під контроль", - зазначив він.

За його словами, нафтопродукти будуть відправлені на склади держпідприємства "Укртранснафтопродукт".

"Це не наш завод і нас він не цікавить, у нас є недовантажений Кременчуцький завод, а Одеський НПЗ треба закрити, щоб не псувати екологію Одеси. Вона повинна бути блискучою після втрати Криму", - заявив губернатор Дніпропетровщини.

Як відомо, Одеський НПЗ 22 листопада був заблокований співробітниками міліції та прокуратури. Їх супроводжували люди в камуфляжі і з автоматами, а також співробітники компанії "Укрнафта". 42% акцій компанії належить групі "Приват" Ігоря Коломойського.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: