"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд Білорусії знизив прогноз зростання ВВП

Неділя, 23 листопада 2014, 15:31

Уряд Білорусії переглянув прогноз соціально-економічного розвитку країни в 2015 році, знизивши показник зростання ВВП з 2% до 0,2-0,7%.

Про це заявив міністр економіки Микола Снопков, в суботу на засіданні Ради міністрів республіки, передає ТАСС.

"Снопков заявив, що в результаті коригування в доопрацьованому проекті прогнозу темп зростання ВВП Білорусії закладений на рівні 100,2-100,7%", - повідомила прес-служба білоруського уряду.

Як зазначив глава мінекономіки, в переглянутому прогнозі зберігся річний показник інфляції на рівні 12%. При цьому Снопков заявив, що допрацьовані прогнозні параметри не слід розглядати в якості "остаточного сценарію соціально-економічного розвитку країни в 2015 році".

Реклама:

"Основне завдання економічної політики - гнучке реагування на мінливі зовнішні умови", - процитували міністра економіки в прес-службі уряду.

Як заявив прем'єр-міністр країни Михайло Мясникович, "експерти кажуть, що ситуація складна, глобальна криза буде носити довгостроковий характер".

"У нас у кожного має бути розуміння, що всі держави в скрутному становищі. Їм, навіть дружнім, не до чужих проблем. Всі ці питання і завдання ми повинні вирішувати самі, не спрощуючи ситуацію", - сказав Мясникович.

У Радміні поінформували, що соціально-економічний прогноз допрацьовувався з урахуванням того, що середньорічна ціна за барель нафти може становити в 2015 році 83 долари, а середньорічний обмінний курс російського рубля може становити 43 рубля за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!