"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд виділив 7,5 мільярда гривень Фонду гарантування вкладів

П'ятниця, 21 листопада 2014, 20:41

Кабінет міністрів прийняв рішення щодо забезпечення фінансової підтримки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в розмірі 10,1 млрд гривень, з яких вже профінансовано 7,5 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як зазначається, нестабільна політична та економічна ситуація в країні похитнула довіру населення до банківських установ та спричинила значний відтік коштів населення з банків.

"В такій ситуації не всі банківські установи змогли забезпечити свою рівновагу та стабільну роботу. На жаль, до переліку таких банків потрапив і ПАТ "ВіЕйБі Банк", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі запевнили, що Національний банк, Мінфін, власники банку доклали усіх зусиль для підтримки фінансової установи. Однак, відновити платоспроможність та ліквідність банку не вдалося.

"Хотілось би  наголосити  й запевнити, що всі вкладники відповідно до законодавства, отримають свої кошти в межах гарантованої суми", - повідомляє прес-служба.

При цьому, урядом вже було прийнято рішення щодо забезпечення фінансової підтримки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в розмірі 10,1 млрд гривень, з яких вже профінансовано 7,5 млрд гривень.

"Уряд і надалі буде підтримувати фінансову спроможність Фонду для забезпечення виконання Фондом своїх зобов’язань перед вкладниками. На сьогодні уряд наділений всіма законодавчими підставами й фінансовими можливостями для оперативного вирішення питання фінансової підтримки Фонду", - йдеться у повідомленні.

"При цьому, ми готові долучитись разом з НБУ та Фондом до процесу пошуку можливих шляхів задоволення вимог всіх вкладників, в тому числі понад гарантовану суму вкладу,  ПАТ "ВіЕйБі Банк" для забезпечення стабільності банківської системи", - повідомили у прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!