Німеччина посіла друге місце за кількістю мультимільйонерів

П'ятниця, 21 листопада 2014, 10:19

Німеччина посідає друге місце у світі за кількістю мультимільйонерів, поступившись лише США.

Про це свідчать результати дослідження World Ultra Wealth Report, проведеного Wealth-X та UBS, пише DW.

За наявними даними, кількість мультимільйонерів у світі склала цього року близько 211 тисяч, що на 6% більше ніж торік. Сукупні статки внесених до переліку мультимільйонерів складають майже 30 трильйонів доларів.

Згідно з дослідженням усюди у світі спостерігається тенденція до зростання багатств серед заможних, у тому числі в Африці, Латинській Америці та Азії, де теж спостерігався значний кількісний і якісний приріст у клубі мультимільйонерів.

Реклама:

Не стала винятком і Німеччина, де кількість мультимільйонерів зросла у порівнянні з минулим роком на 7,2%, сягнувши майже 19 тисяч осіб.

Сукупний статок німецьких мультимільйонерів склав, за оприлюдненими даними, добрих 2,5 трильйона доларів, що на 10 відсотків більше ніж торік.

Крім того, у Німеччині особливо великою є кількість багатіїв, які частково чи цілком успадкували своє багатство.

У дослідженні вказується, що 28% німецьких мультимільйонерів - це спадкоємці заможних батьків та родичів.

У цьому Німеччина посідає разом зі Швейцарією провідне місце серед залучених до дослідження країн.

Ще 31% німецьких багатіїв завдячує свої статки почасти спадку, а почасти й власним зусиллям. І лише 41% багатіїв довелось заробити все самостійно. Це значно менше, ніж у США чи Великобританії, де частка тих, хто самотужки торував собі шлях до капіталу, перевищує три чверті усіх мільйонерів/

Більшість мультимільйонерів Німеччини мешкають, за даними дослідження, у Мюнхені, Гамбурзі, Дюссельдорфі та Штуттґарті. Усі чотири згадані міста входять до першої десятки міст Європи з найвищою кількістю багатіїв, адже у кожному з них налічується понад тисячу вкрай багатих осіб.

Та перше місце у світі за кількістю багатіїв безроздільно займає Нью-Йорк, де зареєстровано 8655 мультимільйонерів. Друге місце за Лондоном, де проживають 6800 мультимільйонерів, кажуть дослідники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!