Мінекономрозвитку хоче заборонити експорт цінних металів

Четвер, 20 листопада 2014, 19:54

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір з 2015 року заборонити експорт срібла, золота, брухту і відходів дорогоцінних металів.

Про це  повідомляється в пояснювальній записці до законопроекту, опублікованому на сайті міністерства, передає УНІАН.

Проект закону передбачає встановлення нульових квот на експорт зазначених товарів у 2015 році, а також номінально забороняє експорт газу українського походження, який не здійснюється фактично вже тривалий час.

Передбачається також обов'язкове ліцензування експорту товарів з вмістом легованих чорних металів, кольорових металів та їх сплавів.

Реклама:

Також документ встановлює ліцензування у 2015 році експортно-імпортних операцій на товари, що містять озоноруйнівні речовини. До цього списку потрапили деякі лікарські засоби, лаки і фарби, а також косметичні засоби.

Кабінет міністрів щорічно своїми постановами затверджує перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню і квотуванню поточного року.

На виконання цих постанов Мінекономрозвитку щорічно визначаються умови та порядок оформлення й отримання експортно-імпортних ліцензій на поточний рік.

На ряд імпортних товарів, таких як фармацевтичні продукти і матеріали, косметичні препарати та засоби особистої гігієни, ветеринарні препарати, хімічні засоби захисту рослин, підставою для отримання імпортної ліцензії є відповідне свідоцтво-погодження, яким уповноважені органи підтверджують відповідність технічних, фармакологічних, санітарних характеристик товару вимогам, встановленим законодавством України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: