Російський ВТБ просить у держави понад 5 мільярдів доларів

Четвер, 20 листопада 2014, 19:06

Другий за величиною держбанк РФ ВТБ, який потрапив під санкції, попросив у держави підтримати його капіталом на 250 мільярдів рублів.

Про це сказав міністр фінансів РФ Антон Силуанов, повідомляє "Reuters".

"Ми вирішуємо відразу два завдання: з одного боку, відразу капіталізуємо банки, а з іншого боку, через банки підтримуємо проекти, які нам необхідно було підтримати через Фонд національного добробуту", - сказав він журналістам у четвер.

Скільки Мінфін готовий виділити держбанку із зазначеної суми, Силуанов не сказав.

Реклама:

За його словами, у четвер, 20 листопада, на цю тему буде нарада у прем'єр-міністра. "Ми жадібні, багато не дамо", - сказав Силуанов.

ВТБ, який отримав у вересні від держави 214 мільярдів рублів в капітал першого рівня через конвертацію субординованих кредитів "Внешэкономбанка" в привілейовані акції, завершив третій квартал практично з нульовим прибутком і не чекає поліпшень до кінця року.

Деталі нової заявки ВТБ коментувати відмовився.

Мінекономіки РФ запропонувало направити до 20% Фонду національного добробуту, але не більше 709 млрд рублів, на субординовані кредити банкам, які реалізують інвестиційні проекти, що підвищує планку розміщення коштів фонду в російські активи.

Силуанов сказав, що він проти збільшення ліміту розміщення коштів ФНБ до 80% з поточних 60%, але якщо в їх межах, то - це "правильна ідея".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!