Угорщина обіцяє відновити реверс найближчим часом - Коболєв

Середа, 19 листопада 2014, 14:31

Угорщина готова відновити реверс газу в Україну найближчим часом.

Про це на конференції в Брюсселі заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє "Українська енергетика".

Він утримався від конкретизації терміну "найближчим часом".

Близько двох тижнів тому Коболєв сказав, що "угорці обіцяли відновити подачу газу в грудні".

Реклама:

В Брюсселі Коболєв також зазначив, що держкомпанія не отримувала роз'яснень від Угорщини про причини зупинки поставок в кінці вересня.

"Це може бути просто збігом, я не знаю", сказав він. 

Голова НАК додав, що якщо Угорщина прагне поповнити свої газові резерви, то вона могла би зробити це з допомогою Словаччини - просуваючи роботу угорсько-словацького сполучного трубопроводу. Газ, що надходить зі Словаччини навіть дешевше, ніж той, що йде безпосередньо з Росії.

Коболєв зазначив, що Словаччина вже готова почати газові поставки в Угорщину, але угорська сторона продовжує випробування. Інший сполучний трубопровід зі Словаччини в Україну використовується на повну.

Угорсько-словацький інтерконектор протяжністю 111 кілометрів буде введений в комерційну експлуатацію на початку наступного року. Він є частиною газового коридору "Північ-Південь"  з Польщі до Хорватії.

Трубопровід має потужність близько 4 мільярдів кубічних метрів на рік в словацько-угорському напрямку і близько 1,6 млрд кубометрів щорічно в протилежному напрямку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: