Без вливань в економіку Україну очікує дефолт - ЗМІ

П'ятниця, 14 листопада 2014, 11:31

Україна процвітатиме тільки тоді, коли приватні інвестори ризикнуть вкласти в її економіку.

Про це пише ZN.UA з посиланням на The Economist.

Як повідомляє видання, країна потребує великих інвестицій в інфраструктуру, особливо в "понівечену війною" східну частину країни.

МВФ не може забезпечити всього цього, адже йдеться про короткострокове фінансування. Інші потенційні благодійники, такі як Америка і ЄС, зволікають в цьому питанні, пише видання.

Реклама:

Як зазначає видання, економічні проблеми в Україні наростають давно. Країна збідніла за два десятиліття, перебуваючи під владою корупціонерів, на 20% в порівнянні з тим економічним станом, в якому вона перебувала після розпаду Радянського Союзу. 

"Війна в Донецьку і Луганську посилила ситуацію в економіці", - йдеться в публікації.

Україна втрачає кошти, які мали б піти на оплату боргів. В обмін на підтримку МВФ вимагає "капітального ремонту" української економіки. Уряд України "затягує паски". Масштаб сьогоднішніх скорочень витрат і зростання цін, швидше за все, знижує попит в економіці, яка вже на спаді.

"Програми жорсткої економії, як правило, призводять до політичної нестабільності, просто подивіться на Грецію. Україна набагато бідніша, і вона "наповнена" постраждалими на війні чоловіками, які повернулися з фронту", - йдеться в статті.

Видання відзначає, що зараз енергетичний сектор України дуже потребує інвестицій.

"Якби країна була такою ж енергоефективної, як в середньому країни ЄС, то, ймовірно, це допомогло б уникнути такої залежності від імпорту газу з Росії", - сказано в статті.

Крім того, мало б сенс інвестувати і у видобуток газу в Україні.

"Якщо він (президент) і його західні союзники не почнуть фокусуватися на заходи щодо стимулювання економіки, дефолт виявиться неминучим", - стверджує автор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: