"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: НБУ не варто повністю відпускати валютний ринок

Понеділок, 10 листопада 2014, 18:31

Національний банк поки не може повністю покинути валютний ринок, який знаходиться під величезним спекулятивним впливом і девальваційними настроями.

Про це в своєму блозі написав керуючий партнер інвесткомпанії Сapital Times Ерік Найман.

"НБУ вірить у зростання пропозиції валюти. Але для зупинки девальвації гривні потрібна також віра ринку в цю зупинку. Інакше держателі доларів так і продовжать займати вичікувальну позицію. І зниження гривні відбуватиметься доти, поки не закінчаться покупці або гривні у них", - вважає Найман.

За його словами, до цього моменту гривня може подешевшати і до 16 гривень за долар, а то і вище.

Реклама:

"Нацбанк поки не може повністю покинути валютний ринок, який знаходиться під величезним спекулятивним впливом і девальваційними настроями. Недооцінювати психологію ринку не можна", - заявив експерт.

Він також зазначив, що зараз багато в чому саме очікування девальвації гривні і провокують її девальвацію.

"Мої курсові очікування на кінець 2014 року - в кращому випадку 12,5-13 гривні за долар, реалістично при поточних розкладах гривні за долар. Найгірші прогнози озвучувати не буду - їх реалістичність залежить від термінів появи парламентської коаліції та її працездатності, старту реформ, західної фінансової допомоги, ситуації на Донбасі, поведінки НБУ", - підсумував Найман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: