"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В США ціни на бензин впали нижче 3 доларів за галон

Субота, 1 листопада 2014, 12:22

Вперше з 22 грудня 2010 року середня роздрібна ціна на бензин в Сполучених Штатах опустилася нижче позначки в 3 долара за галон (близько 79 центів за літр).

Про це повідомила в п'ятницю Американська автомобільна асоціація (ААА), пише ТАСС.

Таким чином, бензин в США зараз дешевше молока, середня ціна якого становить 3,73 долара за галон.

За словами представників ААА, восени автомобільне паливо в США традиційно трохи дешевшає на тлі зниження активності автомобілістів, проте цього року ціни на бензин йдуть вниз особливо швидко через різке падіння вартості нафти на світових біржах.

Реклама:

"З кінця червня цього року ціна нафти марки WTI знизилася більш ніж на 20 доларів на тлі збільшення обсягів видобутку і стурбованості трейдерів щодо перспектив світової економіки. Примітно, що деякі члени ОПЕК, зокрема, Саудівська Аравія, готові підтримувати ціни на низькому рівні заради збереження своєї частки на ринку", - наголошується в заяві ААА.

Нафта сорту WTI на Нью-йоркській товарній біржі в п'ятницю подешевшала на 0,7%, опустившись до позначки 80,54 доларів за барель.

За оцінкою ААА, завдяки здешевленню палива споживачі в США будуть щодня економити близько 250 млн доларів порівняно з літом нинішнього року, коли середня ціна на бензин становила 3,68 долара за галон.

Як зазначають економісти, низькі ціни на бензин повинні позитивно відбитися на економіці США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!