Рубль сильно подешевшав через падіння цін на нафту

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 19:33

Рубль значно подешевшав в п'ятницю за рахунок бажання учасників ринку убезпечити себе покупкою різко подешевшала напередодні валюти від політичних ризиків і падаючих нафтових цін.

Про це пише "Reuters".

Як наголошується, прискорило ослаблення рубля підтвердження Центробанком поточного механізму інтервенцій, тоді як на ринку останнім часом формувалася думка про можливе його скасування з подальшим вільнішим поводженням регулятора на ринку.

Також міг відновитися фізичний попит на валюту в умовах обмеженого через санкції доступу до західних ресурсів, який передусім змушував рубль в жовтні оновлювати абсолютні мінімуми.

Реклама:

Різке підвищення ставок на раді директорів ЦБ лише короткочасно підтримало рубль, оскільки ринок ще напередодні закладав у валютний курс можливість посилення грошово-кредитної політики тієї чи іншої міри інтенсивності.

Банк Росії підвищив ключову ставку на 150 базисних пунктів до 9,5% річних, і хоча це стало несподіванкою для більшості аналітиків, ринок був готовий і на більш жорсткі умови, тим паче, регулятор в п'ятницю дав зрозуміти, що готовий і на пом'якшення ГКП в разі поліпшення зовнішніх умов і зниження інфляції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!