ExxonMobil несподівано збільшила прибуток

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 16:06

Найбільша нафтова компанія США Exxon Mobil Corp. несподівано збільшила прибуток у третьому кварталі 2014 року, оскільки компанія скористалася падінням цін на нафту для підвищення обсягів її переробки.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Чистий прибуток Exxon в липні-вересні становив 8,07 млрд доларів, або 1,89 долара на акцію, у порівнянні з 7,87 млрд доларів, або 1,79 долара на акцію, за аналогічний період роком раніше, йдеться в прес-релізі.

Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозували зниження показника в розрахунку на акцію до 1,71 долара. Виручка компанії скоротилася на 4,3%, до 107,5 млрд доларів.

Реклама:

Прибуток від переробки нафти в минулому кварталі підскочив на 73%, що дозволило компенсувати зниження доходів від продажу цього виду палива через падіння цін на нього. За третій квартал котирування еталонної марки Brent опустилися на 5,6%. Тим часом видобуток вуглеводнів впав на 4,7% в річному вираженні в нафтовому еквіваленті.

Аналітики відзначають, що компанії стає все складніше шукати нові родовища нафти і газу, особливо після рішення відмовитися від створення спільного підприємства з "Роснефтью" для видобутку нафти в Арктиці через санкції.

ExxonMobil здійснює розвідку і видобуток більш ніж в 30 країнах, у тому числі має спільні підприємства на території Росії і Казахстану, а також володіє частками в 37 НПЗ по всьому світу.

Після завершення в 2010 році покупки XTO Energy компанія стала найбільшим виробником природного газу в США. Акції ExxonMobil на попередніх торгах в п'ятницю подорожчали на 1,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: