"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізничпостач" купив у Єремєєва дизпалива на 1,3 мільярда

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 12:52

Держпідприємство "Укрзалізничпостач" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Вог Аеро Джет" на постачання 60 тисяч тонн дизпалива на суму 1,27 мільярда гривень.

Про це пишуть"Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

"Виходячи обсягів та вартості палива, ціна за тонну склала 21,2 тис. грн, що на чверть менше, аніж ціна, яку "Вог Аеро Джет" початково пропонував на торгах", - пише видання.

Як відзначає видання, вартість заявки "Вог аеро джету" була знижена ще до акцепту, що зробило цю пропозицію найдешевшою.

Реклама:

Крім того, в договір було також внесено зміну про зниження ціни закупівлі. Однак на скільки зменшили ціну не повідомляється.

За даними OilNews, оптова ціна на дизпаливо у період 20-27 жовтня, тобто на момент укладення угоди, складала 17,5 тис. грн за тонну.

Конкурентами компанії-переможця на торгах були "ВК Імпекс" та "Елемент оіл". Пропозиція "Елемент оіл" на тендері відпочатку була найдешевшою, однак компанію не допустили до участі в ньому через невідповідність документації.

"Вог Аеро Джет" входить у паливну групу "Континіум" народного депутата Ігоря Єрємєєва. 

За даними "Вісника державних закупівель", компанія почала вигравати тендери у грудні минулого року. За цей час вона отримала держзамовлень на 3,98 млрд грн, більшу частину суми з яких компанія отримала на тендерах "Укрзалізничпостачу".

"ВК Імпекс" зареєстрована в Луцьку за однією адресою з низкою фірм також підконтрольних Єремєєву, а її власник Микола Голанов, відомий як начальник відділу технічної експлуатації АЗС тієї ж групи "Континіум".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!