"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизив рейтинг "Мрії" до обмеженого дефолта

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 12:48

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в інвалюті агрохолдингу "Мрія" з "С" до "RD" (обмежений дефолт).

Про це говориться в повідомленні рейтингового агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, зниження рейтингу послідувало за неусунуті дефолтом за купонним платежом у вересні 2014 року, після того як закінчився 30-денний пільговий період і не був проведений купонний платіж або зроблено публічну заяву про істотний прогрес у переговорах з кредиторами компанії по реструктуризації боргу. 

На думку Fitch, обмін проблемних боргових зобов'язань неминучий і, ймовірно, призведе до значних втрат для власників облігацій та інших кредиторів "Мрії".

Реклама:

Відзначається, що терміни і результат реструктуризації заборгованості холдингу є невизначеними: про це свідчить те, що більша частина кредиторів "Мрії" не задоволена представленими компанією 24 жовтня умовами реструктуризації.

"Відповідно до методології Fitch" Рейтинги зворотності активів і методологія рейтингування нефінансових корпоративних емітентів агентство продовжує очікувати середні перспективи повернення коштів для утримувачів облігацій "Мрії", однак такі оцінки більше не обмежені правовим середовищем України та зроблені на підставі підходу, який передбачає ліквідацію компанії", - вказується в повідомленні Fitch.

При цьому агентство уточнює, що розрахунки по зворотності засновані на найостанніших доступних фінансових даних компанії станом на кінець 2013 року

"У своєму аналізі зворотності активів ми також враховували умовні зобов'язання на 200 млн дол, про які стало відомо лише нещодавно і які не розкривалися в останній аудованої звітності по МСФО", - додає агентство.

У той же час Fitch допускає, що відшкодування кредиторам може бути нижче його оцінок, з урахуванням низької прозорості компанії та недостатності свіжої фінансової інформації, а також заяви ряду кредиторів про потенційного виводі активів з компанії її власниками.

Як відомо, 22 жовтня мiжнародний комiтет кредиторiв i мiноритарнi акцiонери агрохолдингу "Мрiя" просять керiвництво України розслiдувати дiяльність компанiї і сiм'ї Гут яка його контролює.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: