"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вартість золота впала до мінімуму з 2010 року

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 10:56

Вартість ф'ючерсу на золото з ​​поставкою в грудні 2014 року в ході торгів на Чиказькій товарній біржі впала на 2,7% до 1166,2 долара за унцію до мінімуму з 30 липня 2010 року.

Про це пише ТАСС.

Як повідомляється, з початку поточного року золото дорожчало на 15% до максимуму в березні на рівні 1391 доларів за унцію, проте потім цей дорогоцінний метал став дешевшати, і на даний момент його вартість нівелювала весь попередній ріст, опустившись на 2,7% щодо закриття торгів 31 грудня 2013 року.

Зміцнення долара є основним фактором, що робить негативний вплив на золото останнім часом, вважає аналітик Sberbank CIB Геннадій Андріанов.

Реклама:

За словами експерта, перспективи майбутнього збільшення процентних ставок в США підстьобують ріст долара, що тисне на вартість золота. Крім того, оголошення про завершення програми кількісного пом'якшення в США також зміцнило долар, вважає експерт.

"Коли було оголошено про рішення завершити кількісне пом'якшення, ціни на золото, як і слід було очікувати, знизилися", - зазначив він.

Гендиректор золотодобувної компанії Nordgold Микола Зеленський повідомляв про те, що з короткострокової точки зору важливим чинником, який буде впливати на ціну дорогоцінного металу, є - проб'є чи ціна золота 1180 долара за унцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: