"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ЗИМОВИЙ" ГАЗОВИЙ ПАКЕТ ПІДПИСАЛИ

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 00:31

Росія, Україна і Єврокомісія підписали документи, що передбачають відновлення постачань російського газу Україні і забезпечення безперебійного транзиту до Європи взимку.

Зокрема, Росія, Україна і Єврокомісія підписали юридично зобов'язуючий тристоронній протокол, зафіксувавши домовленості щодо  постачання в Україну російського газу протягом зимового сезону 2014-2015 років.

Підписи під документом поставили міністри енергетики РФ і України Олександр Новак і Юрій Продан і віце-президент Єврокомісії, відповідальний за енергетику, Гюнтер Еттінгер.

Крім того, "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали доповнення до контракту, зафіксувавши умови поставок російського газу в період до кінця березня. Документ підписали глава "Газпрому" Олексій Міллер і глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Реклама:

"Сторони зобов'язуються повністю дотримуватися умови досягнутої угоди. Ніхто від перебоїв постачань газу не виграє. Необхідно поважати інтереси сторін", - сказав президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу на прес-конференції за підсумками тристоронніх газових переговорів.

Як зазначив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, Україна готова негайно погасити 1,4 млрд доларів боргу і ще 1,65 млрд доларів - до кінця року.

За його словами, Україна зможе до кінця березня отримувати російський газ за ціною 385 доларів  за 1 тис кубометрів або нижче.

Міністр енергетики України, зі свого боку, зазначив, що Україна разом з Єврокомісією змогли забезпечити фінансування купівлі необхідного обсягу газу у РФ.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: