Google представив модульний смартфон Ara

Четвер, 30 жовтня 2014, 20:54

Корпорація Google показала перший прототип модульного смартфона Ara і оголосив терміни початку продажів: інноваційний гаджет можна буде купити вже на початку 2015 року.

Про це пише Ain.ua.

Project Ara - це розробка, яка в майбутньому дозволить кожному користувачеві створити свій власний унікальний смартфон. Телефони будуються з використанням модулів, вставлених в металеву рамку.

Рамка буде єдиним компонентом, зробленим Google, і виступить основою, яка зв'язує всі модулі разом. Вартість базового комплекту становитиме 50 доларів, а змінні модулі будуть продаватися в магазині Google.

Реклама:

Технічні характеристики нового смартфона Google не розкриває, але, швидше за все, вони будуть відчутно нижче сучасних флагманських телефонів. На відео помітні значні "пригальмовування" пристрою, що працює під управлінням Android L. У відеоролику також видно, як виглядає каркас і модулі Ara, а також процес складання пристрою.

В Google стверджують, що телефон буде підтримувати гарячу заміну модулів - для заміни, наприклад, камери не потрібно буде навіть вимикати пристрій.

Нагадаємо, що в квітні цього року Google опублікувала детальну документацію, завдяки якій розробники можуть почати створення модулів для смартфона Ara.

Документація містить у собі опис конструкції каркаса Ara, вимоги до модулів, креслення, технічні характеристики, схеми розташування компонентів телефону і безліч інших докладних описів.

В інструкції також йдеться про те, що розробники модулів для Ara згодом зможуть заробляти на своїх винаходах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!