"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Страйк пілотів коштував німецькій Lufthansa 170 мільйонів

Четвер, 30 жовтня 2014, 14:40

Тарифна суперечка з профспілкою Vereinigung Cockpit коштувала найбільшому європейському авіаперевізнику Lufthansa 170 млн євро в поточному році.

Як говориться в поширеному повідомленні концерну, при цьому мета за річним оперативним прибутком на рівні 1 млрд євро не переглянута.

"Німецьке акціонерне товариство "Люфтганза АГ", незважаючи на складний третій квартал і втрату в загальній складності 170 млн євро через страйки, залишається прихильним своїй меті на 2014 рік, - наголошується в повідомленні. - Концерн має намір в загальній складності отримати близько одного мільярда євро оперативного прибутку за підсумками всього року".

Тарифна суперечка, в якому беруть участь пілоти Lufthansa, а також її "дочок" - Germanwings та вантажного перевізника Lufthansa cargо вимагають внесення змін до тарифної угоди.

Реклама:

Cockpit виступає проти планів керівництва авіакомпанії підвищити існуючу для них вікову межу для дострокового виходу на пенсію до 61 року. В даний час цей вік становить 59 років.

Протягом усього тарифного спору цими авіакомпаніями вже було скасовано в загальній складності 4,4 тис. рейсів.

За перші три квартали поточного року Lufthansa отримала оперативний прибуток на рівні в 849 млн доларів, що на 186 млн доларів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

ТАСС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!