"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ продав на аукціоні 200 мільйонів доларів

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 18:14

Національний банк України 24 жовтня провів валютну інтервенцію з продажу іноземної валюти за єдиним курсом та на 46% задовольнив заявлений попит банків на валюту під потреби їх клієнтів.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, за підсумками проведеної інтервенції банкам було продано 199,97 млн доларів за курсом 12,95 гривні за долар. Участь в інтервенції взяли 72 банки.

На зустрічі з керівництвом Національного банку керівники найбільших банків зазначили, що регулярне проведення Національним банком України цільових інтервенцій дозволило суттєво зменшити відкладений попит юридичних осіб на іноземну валюту.

Реклама:

Водночас Національний банк України нагадує про те, що здійснює контроль за цільовим використанням коштів, придбаних банками за результатами інтервенції.

Як відомо, 9 і 15 жовтня НБУ також провів аукціони для поповнення кас банків і стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку, на яких продав 99 мільйонів і 99,77 мільйона.

Також, 18 жовтня Нацбанк провів інтервенцію для задоволення попиту банків на валюту під потреби їх клієнтів, в рамках якої продав 199,97 мільйона гривень за єдиним курсом 12,95 гривні за долар. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: