РФ передала Україні і ЄС проект рішення "газової" проблеми

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 14:46

Росія передала проект спільного тристороннього протокольного рішення щодо газу своїм партнерам - ЄС та Україні.

Про це повідомив у п'ятницю міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає "Прайм".

"Ще 21 числа я передав нашим партнерам в Україну і в ЄС проект протокольного спільного тристороннього рішення, воно знаходиться на їх розгляді", - сказав він.

Міністр додав, що у нього немає інформації щодо нових пропозицій ЄС і України по невирішеним в ході останньої зустрічі в Брюсселі питанням.

Реклама:

"У мене немає інформації, які пропозиції виробляються нашими партнерами стосовно переговорів. Обіцяли 29 числа про це розповісти в рамках тристоронніх консультацій. Зараз у них йдуть переговори, вони взяли тиждень, п'ять робочих днів, щоб підготувати відповідні пропозиції", - сказав Новак.

"Я вважаю, що протокол наступного тижня не тільки може бути підписаний, але і повинен бути підписаний. Наші колеги пообіцяли знайти фінансові ресурси для оплати поточних поставок Україні, нехай тримають своє слово", - заявив міністр.

"Ми просто готові підписувати в будь-який момент, аби наші колеги сказали, скільки їм потрібно газу і коли вони готові забезпечити передоплату", - резюмував він.

За словами міністра, обсяг передоплати за постачання газу в Україну в листопада 2014 року повинен становити 770 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!