Продан спростовує звинувачення Росії у несанкціонованому відборі газу

Четвер, 23 жовтня 2014, 13:59

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан спростовує звинувачення Росії у несанкціонованому відборі природного газу при транспортуванні його до країн ЄС.

Про це він повідомив, відповідаючи на відповідне питання журналіста, після селекторної наради в Кабміні з питань проведення позачергових виборів депутатів Верховної ради.

"Ця інформація не підтверджується", - сказав Продан.

При цьому він зазначив, що Україна чітко виконує свої зобов'язання з транспортування газу, який Росія продає до країн ЄС.

Реклама:

За повідомленнями російських ЗМІ, мав місце несанкціонований відбір російського газу при його транспортуванні по території України.

Як повідомлялося, наступний раунд тристоронніх газових переговорів у форматі "Україна - ЄС - Росія" відбудеться 29 жовтня в Брюсселі (Бельгія).

Глава представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський впевнений у завершенні газових переговорів з Росією 29 жовтня.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розраховує отримати проміжне рішення в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) щодо спору між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським газовим монополістом компанією "Газпром" в жовтні-листопаді.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: