Час служби у зоні АТО зараховуватимуть до стажу держслужби на пільгових умовах

Середа, 22 жовтня 2014, 21:15

Час проходження військової служби, протягом якого військовослужбовець брав участь в антитерористичній операції в особливий період, віднині буде зараховуватися до стажу державної служби на пільгових умовах.

Таке рішення прийняв Кабінет міністрів, внісши зміни до пункту 3 Порядку обчислення стажу державної служби, передає прес-служба Мінсоцполітики.

Зокрема, один місяць стажу зараховуватиметься за три, тобто у трикратному розмірі.

"У червні цього року внесено зміни до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", згідно з якими час проходження військовослужбовцями військової служби в особливий період зараховується до їх вислуги років, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби на пільгових умовах у порядку, визначеному Кабінетом міністрів", - заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова.

Реклама:

"На виконання цього Закону Мінсоцполітики було розроблено відповідний проект постанови, який уряд прийняв у середу", - додала вона.

Крім того, вона підкреслила, що така норма вже передбачена порядком обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їх сімей.

"Проаналізувавши цей порядок, та з метою недопущення звуження прав учасників АТО, був прийнятий механізм зарахування часу проходження ними військової служби до стажу державної служби на пільгових умовах", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: