"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держдачі в окупованому Криму використовуватимуться для потреб Путіна і Ко

Середа, 22 жовтня 2014, 12:48

Колишні українські держдачі, які перейшли у відання управління справами президента РФ, будуть використовуватися за призначенням.

Про це повідомив глава самопроголошеної республіки Сергій Аксьонов, передає "ТАСС".

"Держдачі будуть використовуватися за прямим призначенням - вищі посадові особи держави будуть їх відвідувати", - сказав він.

Самопроголошена влада Криму ухвалила рішення про передачу в безоплатне користування управлінню справами президента Росії декількох держдач, Юсупівського палацово-паркового комплексу і ряду санаторіїв.

Реклама:

"Юсупівський палац, я думаю, буде відкритий для відвідування. Палацеві комплекси закриті не будуть, але реконструкцію там проведуть, гроші на це є у федеральному бюджеті, - додав Аксьонов. - Якраз управління справами президента виділятиме гроші, в тому числі на реконструкцію і підтримка даних об'єктів в робочому стані".

Крім того, керівнику справами президента РФ передали держконцерн "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра". В нього входять держпідприємства "Лівадія" (за винятком виноградників),"Гурзуф", "Таврида","Алушта","Малореченське","Морське","Судак" і "Привітне".

"Все буде працювати в тому ж режимі, профіль підприємств змінений не буде, виноградники не будуть вирубуватися", - уточнив Аксьонов.

Він підкреслив, що змін не буде і в роботі Кримського природного заповідника в Алушті.

"Заповідник буде так само функціонувати, просто в деяких випадках нам простіше передати на федеральний рівень, там вже є готова система фінансування", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: