"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "ДНР" хочуть відновлювати радянський газопровід

Середа, 22 жовтня 2014, 10:36

Компанія "Донбастрансгаз", яка знаходиться на території підконтрольній бойовикам "ДНР", приступила до відновлення газопроводу, який працював ще за радянських часів.

Про це заявив самопроголошений міністр палива та енергетики "ДНР" Олексій Грановський, пишуть "РИА Новости".

Газопровід "Таганрог-Маріуполь" був побудований в 50-і роки 20-го століття і закритий в 2009 році. Так як Маріуполь знаходиться під контролем українських силовиків, газопровід планується довести до Новоазовська, уточнили в "міністерстві".

"За часів України частина зв'язок з Російською Федерацією була ліквідована. Магістральний газопровід, який йде через Таганрог (Ростовська область РФ) був вирізаний. Поставили заглушки з обох сторін", - розповів самопроголошений міністр.

Реклама:

В даний час єдиний газопровід на території невизнаних "ДНР" і "ЛНР", який може приймати газ - це газопровід в Прохорівці (Луганська область).

Самопроголошений міністр розраховує, що в "ДНР" з'явиться власний газовий оператор і буде укладено договір з РФ. Він також розраховує, в "ДНР" газ буде продаватися населенню за ціною 900 гривень за тисячу кубометрів.

Зараз через бойові дії в республіці виведені з ладу 13 газорозподільних станцій, зазначив Грановський, однак протягом двох тижнів газовики збираються їх відремонтувати.

"Після цього тарифи будуть перераховані, саме для цього ми введемо закон про газопостачання та газовому господарстві", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!