"Укргазвидобування" через суд вимагає від шотландської компанії 16 мільйонів

Вівторок, 21 жовтня 2014, 13:04

Найбільша українська газовидобувна компанія "Укргазвидобування" вимагає в судовому порядку від шотландської компанії Brownell Trade LP повернення 16,03 млн доларів.

Про це йдеться в постанові суду, оприлюдненій у Єдиному держреєстрі судових рішень, пише "УНІАН".

Згідно з документом, "Укргазвидобування" 10 жовтня подала позов до Господарського суду Києва, розгляд справи призначено на 3 листопада 2014 року.

У матеріалах судової справи не наводяться подробиці позовної заяви "Укргазвидобування".

Реклама:

Водночас, екс-керівник держкомпанії Олексій Тамразов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав, що мова йде про експорт українського бензину, виробленого на потужностях "Укргазвидобування".

При цьому Тамразов пов'язує шотландську компанію-боржника з народним депутатом Ігорем Єремєєвим, власником однієї з найбільших в Україні мережі автозаправок WOG.

"Я піддав сумніву щодо кінцевого розрахунку цих нерезидентів, пов'язаних з депутатом Єремєєвим, з держкомпанією. Я не "вгадав", хто з них не розрахується, але це сталося. В реєстрі судових рішень з'явився позов ПАТ "Укргазвидобування" до компанії Brownell Trade LP, на суму понад 16 мільйонів доларів", - написав Тамразов в Facebook.

Також екс-керівник "Укргазвидобування" зазначає, що держкомпанія, незважаючи на борги Brownell Trade LP, не припинила відвантажувати їй паливо.

"Але це не все. Логічно було б зупинити відвантаження на адресу боржника, але ні. Перед тим як подати в суд, керівники, яким вже в той час (початок жовтня) висунуто підозру прокуратурою, підписують додаткову угоду на відвантаження 8 800 тонн бензину без оплати, на суму понад 5 млн доларів", - підкреслює Тамразов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!