"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple запустила власну платіжну систему

Вівторок, 21 жовтня 2014, 11:21

В США запрацювала система мобільних платежів Apple Pay, що дозволяє використовувати смартфони iPhone 6 і iPhone 6 Plus в якості цифрового гаманця при оплаті покупок і послуг.

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, партнерами Apple в цьому проекті вже стали 220 000 підприємств.

Система Apple Pay дозволяє зберігати на мобільному пристрої інформацію про кредитну або дебетову карту клієнта.

Реклама:

Гаджет взаємодіє з платіжним терміналом за допомогою технології ближнього безконтактного зв'язку (NFC), що прискорює процес оплати. При цьому клієнту необхідно зареєструвати свою банківську карту в системі - наприклад, пославши її фотозображення або ідентифікувавши її з картою, використаної раніше в магазині iTunes.

Користуватися новою системою можна в торгових точках мереж на зразок Bloomingdales, Macy's, McDonald's, Target, Whole Foods і Walgreen.

Крім того, Apple Pay дозволяє платити в режимі онлайн за допомогою додатка на базі сканера відбитків пальців Touch ID.

Планшети iPad новітніх моделей можуть бути використані для онлайнових платежів, але не при покупках в звичайних магазинах. Деякі великі торговельні компанії, включаючи Walmart Stores, поки не входять в екосистему Apple Pay.

На думку віце-президента Apple, відповідального за онлайнові програми та сервіси, Едді Кью, на початковому етапі основна частина транзакцій через Apple Pay припадатиме на онлайнові покупки.

Раніше для такої покупки клієнтові було необхідно створювати обліковий запис і реєструвати платіжну карту, тепер процедура сильно спроститься.

Розробники Apple Pay роблять особливий упор на безпеку платежів: всі транзакції в системі захищаються шифруванням з одноразовим ключем.

При створенні платіжної системи Apple заручилася підтримкою шести найбільших емітентів платіжних карт, що працюють з мережами Visa, MasterCard і American Express і охоплюють порядку 83% всіх транзакцій з кредитними картами.

Партнером Apple в цьому проекті став і банк JPMorgan Chase.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!