У Москві в авіакатастрофі загинув президент нафтокомпанії Total

Вівторок, 21 жовтня 2014, 09:59

В результаті зіткнення снігоприбиральної машини і літака Dassault Falcon 50 загинув президент французького нафтового гіганта Total Крістоф де Маржері.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на прес-службу аеропорту "Внуково".

Як повідомляється, під час розгону борт зіткнувся зі снігоприбиральним автомобілем, після чого зруйнувався і загорівся. Аеропорт уточнює, що літак розганявся по злітно-посадковій смузі № 1 в умовах метеорологічної видимості 350 м.

Група Total "з глибоким сумом" підтверджує загибель свого президента Крістофа де Маржері "після 22 годин (00.00 за московським часом) на приватному літаку в московському аеропорту "Внуково" в результаті зіткнення зі снігоприбиральної машиною", йдеться в повідомленні компанії.

Реклама:
Фото "Ведомости"

На борту окрім Маржері перебували стюардеса і два пілоти, повідомило джерело "Інтерфаксу" в правоохоронних органах. Всі вони були громадянами Франції.

Літак згорів повністю і врятувати людей не вдалося, хоча по тривозі були підняті розрахунки служби пошукового та аварійно-рятувального забезпечення польотів аеропорту, які негайно приступили до гасіння виниклої пожежі, повідомляє ТАСС.

Водій снігоприбиральної машини, з якою в ніч на 21 жовтня зіткнувся літак, на борту якого перебував глава компанії Total, знаходився в стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомив Слідчий комітет Росії на своєму офіційному сайті.

Можливо, йдеться в повідомленні СКР, буде прийнято рішення про відсторонення ряду співробітників аеропорту від виконання обов'язків на період розслідування кримінальної справи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!