Україна гарантує безперебійний транзит газу на Балкани - "Укртрансгаз"

Понеділок, 20 жовтня 2014, 16:19

Україна готова забезпечувати безперебійний транзит блакитного палива в балканському напрямку.

Про це заявив директор Центрального диспетчерського департаменту ПАТ "Укртрансгаз" Андрій Дацюк під час підведення підсумків з виконання планово-профілактичних і ремонтних робіт на вітчизняних газопроводах балканського напрямку, передає прес-служба "Укртрансгазу".

"У поточному році ми виконали всі заплановані роботи на українській ГТС і готові надалі забезпечувати безперебійний транзит блакитного палива в балканському напрямку", - повідомив Дацюк.

Крім того, під час наради було обговорено поточні питання диспетчерської взаємодії і поліпшення міжнародного співробітництва.

Реклама:

З 14 по 17 жовтня поточного року у м. Пояна Брашов (Румунія) пройшла щорічна міжнародна нарада газотранспортних компаній-транзитерів російського газу в балканському напрямку, на якій було узгоджено проведення планово-профілактичних і ремонтних робіт на газопроводах балканського напрямку на 2015 рік та підписано відповідний протокол.

У нараді взяли участь представники компаній ПАТ "Укртрансгаз" (Україна), ВАТ "Газпром", ВАТ "Газпром експорт", АТ "Газтранзит" (Російська Федерація), ВАТ "Молдовагаз" (Молдова), СНТГН "Трансгаз" СА (Румунія), ЕАД "Булгаргаз" (Болгарія), АТ "Боташ" (Туреччина), АТ "Десфа", "Депа" (Греція) та АТ "Депа" (Македонія).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!