"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив план заходів щодо скорочення споживання газу до 2017 року

Понеділок, 20 жовтня 2014, 11:14

Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо скорочення споживання газу до 2017 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держагентства з енергоефективності та енергозбереження, пишуть "Українські новини".

Згідно з ним, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 16 жовтня.

План визначає короткострокові і середньострокові заходи щодо скорочення споживання газу підприємствами теплопостачання, промисловими споживачами, бюджетними установами та населенням.

Реклама:

Держенергоефективності відзначає, що затверджені заходи, в першу чергу, спрямовані на створення фінансових інструментів та механізмів стимулювання заміщення природного газу, спрощення дозвільних процедур та адміністративного регулювання, а також вдосконалення законодавчої бази.

Зокрема планом передбачено виділення у 2015 році бюджетних коштів для покриття частини кредитних зобов'язань підприємцям і населенню під закупівлю ними енергозберігаючого обладнання і матеріалів.

Держенергоефективності підкреслює, що, за оцінками фахівців, впровадження комплексу затверджених заходів вже в 2018 році дозволить Україні досягти енергетичної незалежності в частині забезпечення газом комунальної та бюджетної сфери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!