"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Незабаром Україна отримає вугілля з Африки

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 12:12

21 жовтня 2014 очікується прибуття першого судна з Південно-Африканської Республіки з вугіллям антрацитової групи обсягом  85 тисяч тонн для "Центренерго" - Зміївської та Трипільської ТЕС.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрінтеренерго". 

Як зазначається, на українських ТЕС дефіцит вугілля антрацитової групи виник внаслідок діяльності терористів та проросійських бойовиків на Сході України.

"Так, більшість шахт на Донбасі не працює, інфраструктура зруйнована, терористи блокують відвантаження вугілля на українські ТЕС. Для забезпечення сталої роботи українських електростанцій, зокрема в опалювальний період 2014-2015, урядом було прийняте рішення імпортувати вугілля дефіцитних марок", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, як зазначають у прес-службі, друге судно MBA Future, завантажене вугіллям в обсязі майже 79 тисяч тонн, вийшло з порту Річардс Бей та прямує до України. Орієнтовний термін прибуття та вивантаження вугілля - 28-30 жовтня 2014 року. 

Державне підприємство "Укрінтеренерго", яке виступає покупцем африканського вугілля від України, планує поставку третьої партії вугілля з ПАР, обсягом майже 85 тисяч тонн, на 7-9 листопада 2014 р. 

Таким чином, перша партія вугілля, обсягом близько 250 тис. тонн, складає четверту частину від законтрактованого ДПЗД "Укрінтеренерго" імпортного вугілля. 

Нагадаємо, 19 серпня 2014 року ДПЗД "Укрінтеренерго" уклало контракт з компанією STEEL MONT TRADING Ltd на постачання вугілля антрацитової групи в кількості до 1 000 000 метричних тонн з метою забезпечення диверсифікації джерел постачання вугілля до України.

Відповідно до умов контракту буде постачатися 250 тисяч тонн вугілля щомісячно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: