Україна і Чорногорія приєдналися до останніх санкцій ЄС проти РФ

Четвер, 16 жовтня 2014, 10:00

Україна, Чорногорія, Ісландія, Албанія і ряд інших держав приєдналися до останнього пакету санкцій Євросоюзу стосовно Росії.

Про це йдеться в поширеному в середу повідомленні Ради ЄС, пишуть "РИА Новости".

Рада ЄС у вересні прийняла рішення ввести додаткові обмеження з доступу ряду російських банків і компаній до ринку капіталу ЄС.

Також була введена заборона на надання послуг для проектів з видобутку глибоководної, арктичної і сланцевої нафти.

Реклама:

Крім того, була розширена заборона на експорт до Росії товарів подвійного призначення.

"Країни-кандидати (в члени Євросоюзу) Чорногорія, Ісландія та Албанія, а також Україна приєднуються до цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Також у вересні ЄС вирішив розширити критерії, за якими санкції вводяться проти юридичних осіб, "які роблять транзакції з сепаратистськими групами" на Донбасі, говориться в релізі. Тоді ж рада вирішила розширити і списку санкцій юридичних і фізичних осіб.

"Країни - кандидати (в члени ЄС) Чорногорія, Ісландія та Албанія, а також Ліхтенштейн, Норвегія, члени Європейської економічної зони та Україна приєднуються до цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ЄС, США, Канада і Австралія у зв'язку з ситуацією в Україні ввели в березні-вересні санкції проти низки російських бізнесменів, політиків і компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!