ЗАлК: ​​банкрутство - найкращий варіант для підприємства

Середа, 15 жовтня 2014, 13:54

Виробничі потужності ЗАлКу знаходяться в режимі консервації, виробництво алюмінієвої катанки на комбінаті не має економічного сенсу.

Про це йдеться у листі прес-служби підприємства, який отримала "Економічна правда".

"Ситуація на ЗАлКу дійсно складна - відсутня стабільний попит на алюмінієву катанку на внутрішньому ринку України, особливо в зоні АТО", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Згідно із заявою, у зв'язку з ростом тарифів на газ, електроенергію, а також витрат на транспортні вантажоперевезення і митне оформлення сировини виробнича собівартість катанки на ЗАлКу зросла і в три рази перевищує показник аналогічної продукції російських підприємств.

Реклама:

"Ми також вважаємо, що процедура банкрутства в поточній ситуації - правильний вихід для підприємства. Виробничі потужності ЗАлКу знаходяться в режимі консервації, виробництво алюмінієвої катанки на комбінаті не має економічного сенсу", - повідомляють в прес-службі ЗАлК.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", президент Петро Порошенко в ході відвідування Запоріжжя у вівторок заявив, що ситуація на зупиненому ЗАлКу, який входить до Об'єднаної компанію "Російський алюміній", є непростою і вимагає комплексного вирішення.

"Виступаю проти будь-яких насильницьких дій. Є цивілізований шлях, зокрема процедура банкрутства, через цей механізм можна законним шляхом змінити власника", - сказав глава держава.

"Ми зацікавлені в тому, щоб підприємство працювало незалежно від того, який у нього власник. Головне, щоб він мав чистий капітал", - цитує президента прес-служба.

Він додав, що найближчим часом процедура банкрутства підприємств буде істотно спрощена.

Нагадаємо, 14 жовтня Порошенко заявив, що є противником реприватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: