ГПУ лише через півроку відкрила справу через захоплення "Чорноморнафтогазу"

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 21:15

Генпрокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо незаконного заволодіння майном публічного акціонерного товариства "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз".

Про це повідомила прес-служба відомства.

Також Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного видобутку природного газу.

Згідно з інформацією відомства, під час перевірки діяльності "Чорноморнафтогазу" встановлено, що група осіб у березні 2014 року, використовуючи документи, печатки та штампи ПАТ, протиправно заволоділа його майном на загальну суму майже 15 млрд грн та в подальшому передала його до незаконно створеного Кримського республіканського підприємства "Чорноморнафтогаз", чим заподіяла державі великої шкоди.

Реклама:

В свою чергу, службові особи Кримського республіканського підприємства "Чорноморнафтогаз", достовірно знаючи про відсутність у підприємства спеціального дозволу на користування ділянкою надр в період березня – жовтня поточного року, здійснили видобуток природного газу в об’ємі 600 млн м3, чим завдали збитків державі на суму 240 млн. грн.

Як повідомлялося, у травні цього року "Чорноморнафтогаз" очолив екс-глава російської компанії "Газпром міжрегіонгаз Краснодар" 55-річний Сергій Комісаров. Потім його місце посів уродженець Сімферополя Сергій Бейм.

13 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українська влада звернеться з позовом до Міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі щодо експропріації Росією компанії "Чорноморнафтогаз".

"Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: