МВФ закликає донорів збільшити фінансову допомогу для України

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 19:49

Міжнародний валютний фонд закликав держави-донори продумати програми додаткової фінансової допомоги для України, що переживає військовий конфлікт на сході країни.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив глава Європейського департаменту МВФ Поль Томсен, передає УНІАН.

"Міжнародні партнери України мають продумати питання організації додаткової фінансової допомоги Україні", - сказав Томсен.

Він зазначив, що Україна виконує всі основні вимоги програми співпраці з МВФ.

Реклама:

"У нас вельми ґрунтовна програма співпраці. І ми відзначаємо глибоку прихильність уряду до реалізації реформ. Україна досягає всіх фіскальних цілей, які ставляться в програмі. Але політична невизначеність накладає свій відбиток на економічний розвиток, на реальний сектор економіки", - сказав Томсен.

Він також підтвердив, що чергова оцінна місія МВФ приїде до України в листопаді - після проведення позачергових парламентських виборів.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зазначала, що стабілізація економіки України зажадає залучення додаткового зовнішнього фінансування поза програмою співпраці з МВФ.

При цьому аналітики Фонду прогнозували, що в умовах продовження військових дій потреба України в зовнішньому фінансуванні становитиме до кінця 2015 року не менш як 19 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!