Суд постановив стягнути з Курченка 135 мільйонів неустойки за "Металіст"

Середа, 1 жовтня 2014, 12:58

Харківський апеляційний госпсуд ухвалив рішення стягнути з ТОВ "Спортивний комплекс стадіон "Металіст" неустойку в розмірі 134,9 млн гривень за розірваною угодою купівлі-продажу обласного спортивного комплексу "Металіст".

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 1 жовтня, передає "УНІАН".

За позовом заступника прокурора Харківської області в інтересах Харківської обласної ради апеляційний суд відмінив рішення суду першої інстанції від 26 серпня 2014 року в частині відмови у стягненні неустойки в розмірі 134,9 млн грн.

Під час судового слухання представник прокуратури наголосив, що рішення суду першої інстанції було прийнято із порушенням норм матеріального права, тому підлягає скасуванню.

Реклама:

Прокурор наголосила, що за чинним законодавством Харківська облрада має право на стягнення неустойки з відповідача.

Представник Харківської облради в повній мірі підтримав позицію прокуратури та висловив вимогу, скасувати рішення суду першої інстанції в частині відмови у стягненні неустойки.

У свою чергу, представник відповідача Марина Малина наголосила, що суд законно відмовився стягувати неустойку, встановивши відсутність вини відповідача у невиконанні угоди купівлі-продажу.

Малина підкреслила, що після укладання угоди були ухвалені судові рішення, які забороняли проводити проплати за стадіон "Металіст". Вона визнала, що сплачені після цих рішень 30 млн грн за стадіон "Металіст" були внесені в порушення ухвали суду.

Однак, це не підтверджує те, що відповідач може сплатити суму неустойки, яка становить 20% від вартості об'єкта.

Заслухавши думки сторін, колегія суддів задовольнила апеляцію прокуратури, відмінивши рішення господарського суду в частині відмови у стягненні неустойки та постановила стягнути з відповідача на користь Харківської облради 134,9 млн грн.

Після судового засідання в коментарі Малина сказала, що за законодавством відповідач має право подати касаційну скаргу. Однак, за словами представника відповідача, чи буде подаватися така скарга, вирішуватиме керівництво підприємства.

Нагадаємо, 30 серпня 2013 року обласний спортивний комплекс "Металіст" був проданий за 674,5 млн грн, у тому числі понад 112,4 млн грн ПДВ. Купив стадіон "Металіст" харківський бізнесмен, власник ФК "Металіст" Сергій Курченко.

Як відомо, у середині серпня 2014 року господарський суд Києва заарештував кошти та майно ТОВ "Східно-європейська енергетична компанія", що належить Курченку, а також наклав арешт на акції ПАТ ФК "Металіст", стадіон клубу і футбольну базу в Харківській області.

Нагадаємо, 30 вересня генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що українського бізнесмена Сергія Курченка шукає Інтерпол.

Власник ВЕТЕК Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук через участь в злочинних схемах, які завдали Україні багатомільярдних збитків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!