"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ВКонтакте" перейде під повний контроль Mail.ru Group

Четвер, 4 вересня 2014, 11:26

Найбільша в Росії соціальна мережа "В контакте" найближчим часом може перейти під повний контроль Mail.ru Group, яка підконтрольна USM Holding Алішера Усманова і його партнерів.

Про це пишуть "Ведомости".

Переговори про умови викупу групою 48% часток ТОВ "В контакте" у фонду UCP Іллі Щербовіча знаходяться у фінальній стадії, розповів співробітник інвестбанку і підтвердили дві обізнані особи, близькі до учасників операції, що готується.

За словами одного зі співрозмовників видання, угода може відбутися протягом декількох тижнів.

Реклама:

Із слів одного зі співрозмовників, близьких до учасників угоди, випливає, що покупцем частки UCP може стати або сама Mail.ru Group, або якась стороння, але дружня акціонерам групи структура.

Саме за такою схемою була викуплена частка засновника і колишнього гендиректора "В контакте" Павла Дурова: в грудні 2013 року його пакет - 12% - придбав за невідомою ціною Іван Таврін, гендиректор "Мегафона", а три місяці по тому він перепродав його Mail.ru Group за 12,43 млрд рублів, або близько 345 млн доларів. Зараз Mail.ru Group володіє 52% "В контакте".

Хто саме може виступити в ролі покупця, співрозмовники не уточнюють. Але люди, близькі до учасників передбачуваної операції, переконані, що засобом розрахунку з продавцем буде готівка - про інші засоби платежу, такі як, наприклад, акції Mail.ru Group, мова не йде.

А оцінка "В контакте", швидше за все, буде близька до тієї, яку соціальна мережа отримала під час операції між Mail.ru Group і Тавріним, - близько 2,9 млрд доларів за всю компанію, кажуть співрозмовники газети.

Якщо так, то вартість 48% "В контакте" може досягати майже 1,4 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!