Мінагропрод реорганізував 13 підприємств ДП "Укрспирт"

Вівторок, 30 вересня 2014, 20:06

Завершено реорганізацію 13 підприємств ДП "Укрспирт".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінагропроду.  

"Неефективне управління підприємствами спиртової галузі спричинило незадовільний фінансовий стан значної частини спиртових заводів та їх зупинку. Майже половина підприємств до цього часу знаходяться у процедурі банкрутства", - зазначають речники міністерства.

В повідомленні зазначається, що встановлені потужності з виробництва спирту становлять понад 60 млн декалітрів, а виробляється лише близько 20 млн декалітрів.

Реклама:

У 2010 році розпочалась реорганізація підприємств спиртової галузі і на початку 2014 року було повністю завершено реорганізацію лише 2 спиртових заводів, йдеться в повідомленні.

"Міністерство прискорило процес реорганізації підприємств галузі. Так, завершено реорганізацію та затверджено передавальні акти майна, майнових прав та обов'язків вже 13 підприємств", - наголошує пресс-служба.

Також відомство повідомляє, що вдалося збільшити реалізацію спирту для потреб підприємств-виробників алкогольних напоїв та прискорити диверсифікацію галузі шляхом налагодження виробництва спиртовмісної продукції технічного призначення (виробництво біоетанолу та компонентів на його основі розчинників, омивачів тощо).

Крім цього, в Мінагропроді зазначають, що проведено роботу із збільшення експортних поставок спирту етилового до країн Європейського Союзу – їх обсяг за 6 місяців 2014 року становив 537 тис декалітрів, що у 2,2 разу більше у порівняні з цим же періодом минулого року.

За рахунок наданих ЄС тарифних квот на поставку спирту, до кінця року очікується, що експорт становитиме понад 2 млн декалітрів.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!