"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Латвія заарештувала 49,3 мільйона Арбузова й 32 мільйона Іванющенка

Вівторок, 30 вересня 2014, 18:37

Правоохоронні органи Латвії заарештували на рахунках у місцевих банках $49,3 млн колишнього в.о. прем'єра України Сергія Арбузова й $32 млн на рахунках у народного депутата, регіонала Юрія Іванющенка (Партія регіонів).

Про це на прес-конференції сказав генеральний прокурор Віталій Ярема, передають Українські новини.

За його словами, Україна надіслала близько 20 запитів у різні країни із проханням заарештувати майно українських екс-чиновників.

Наразі арештовано 13 млн швейцарських франків на рахунку у Швейцарії в екс-глави Адміністрації Президента Андрія Клюєва й така ж сума арештована на рахунках у його брата Сергія.

Реклама:

Крім того, в Андрія Клюєва заарештовано будинок в Австрії площею 558 кв. м.

У депутата Ради Олексія Азарова (ПР) також арештована нерухомість в Австрії на 5 млн євро й на рахунках в австрійських банках арештовано 6,7 млн євро.

В Арбузова в Латвії арештовано на рахунках 49,3 млн доларів, в Іванющенка - 32 млн доларів і 72 млн швейцарських франків.

При цьому Ярема зазначив, що через відсутність в Україні механізму заочного кримінального провадження ці кошти поки не можуть бути повернуті в український бюджет.

Як повідомляло агентство, у червні Генеральна прокуратура заявила, що за рішенням суду накладено арешт на особисті рахунки колишніх вищих державних чиновників на загальну суму 1,2 млрд гривень, 13 млн доларів і 225 тис. євро.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: